09.04.23

Antagu vanainimesele satsi :)

Eelmisel pühapäeval läks siin aruteluks, et kust  Orissaares siis vanasti seda kangast osteti – Universaal oli selle poe nimi :). Ja nüüd teema-arenduseks lisan siia ka oma 8. klassi lõpukleidi. Punasepõhjaline atsetaatsiidist lilleline oli pärit ikka kauplusest Universaal ja tervele lennule ühesugune :). Enne lõpetamist pandi terve rull poes kinni ja iga tüdruk sai siis paraja jupi osta. Kleidi tegin ise. Nagu näete, moes olid satsid. Talje saavutamiseks olen vöökohale iga 5 cm järel ühe nöörvoldi teinud. Nojah. Talje vormistamisega pole nüüd probleemi – seda pole.

Ehee, möödunud on umbestäpselt peaaegu 45 aastat ja mida nüüd – jälle satsid. Olgu-olgu, vähemalt mitte punaselillelised... 10 aastat tagasi poleks küll tahtnud uskuda, et sellises vanuses hakkan rõivastele satse õmblema, aga näe, mis trendid teevad, kusjuure lai ja satsidega, see varjab päris hästi igasugu päästerõngaid, mis pikema aja jooksul kohalikust toidupoest endale muretsetud on.

Mereroheline viskooskleit satsidega ja hallikasrohelise mustriga pluus-tuunika, ikka satsiga. Õhuke viskoos on satsiks just parasjagu hea, ei tekita väga sellist heinakuhjakese tunnet, vaid vaba langemise mõjul kukub kenasti allapoole.

Tegelikult ma natuke luiskasin nüüd ka. Ma ei õmmelnudki neid satsikesi täna, vaid juba veidikene varem. Täna on hoopis nii, et olen kevadisel koristustööl Orissaares ja siin pole ma juba ammu midagi õmmelnud. Vaatasin siis kappi, et mida kangast on, võtsin esimese, mis poole aasta eest siia kardinateks tõin ja millest ikkagi kardinaid ei saanud. Üks seisev riidepakk jälle vähem ja üks armas puuvillane lilleline tekikott rohkem :)

Ma ei suutnudki meenutada, millal ma viimati tekikotte õmblesin... Tekikoti õmblemise juures on üks hea asi, see aitab vältida hilisemat kiivakiskumist, mis tekikoti triikimise ja kokkupaneku keeruliseks teeb. Mõnikord need poekotid on sedasi kiiga-kääga kokku õmmeldud, et kuidagi ei saa seda kotti tasapinnaliseks. Kas teil ka seda ette tuleb?


2 kommentaari:

  1. Jah, paljud tekikotid on tõesti väheke nihkes ülesehitusega. Olen siiani mõelnud, et kui profid ei saa seda kandilist asja sirgelt õmmeldud, siis mul ei maksa proovidagi. Ja triigin neid vildakaid püüdlikult edasi. tumetume

    VastaKustuta
  2. ups, tumevalge ikka

    VastaKustuta