16.04.23

Kui ristata viikarid dressidega

Tänane õmblustöö sai alguse hädavajadusest. Ükskord ammu ma ostsin poest püksid. Aga see oli viga. Sest ma teadsin juba ennegi, et väga harva leidub mõni püksipaar, mis minu kehaga sobitub. Ikka juhtub nii, et kõigil pükstel on üks kahest veast – kas need ulatuvad kurgu alla :D või on need sääremarjast kitsad. Nüüd siis juhtusid olema need viimased. Kenad püksid ju muidu, aga kui istuda, siis tõmbuvad sääred veidi üles ja kui siis püsti tõusta, siis on need sääred sääremarja kohale kinni takerdunud, nii et ma pean neid käega alla sikutama. Kujutage nüüd ette, käid teatris ja siis iga kord sikutad pükse, kui vaheajale lähed... Ei ole jätkusuutlik püksivalik. Aga punase nööbiga triibuline pluus ja teised vajavad viisakaid musti pükse.

Kujutage ette, mu kapis EI OLNUD musta püksiriiet :)

Sõitsin siis oma lemmikkangapoodi. Selgus, et pood oli kahestunud ehk siis kolinud uuele aadressile, aga vana koht oli ka avatud ja seal on kõik kangad 50% allahindlusega. tõtake, kangahuvilised!

Olen alati olnud LipiLapi poe fänn, sest see on parasjagu väike, et jõuab kõik kangad üle vaadata. Ja parasjagu suur, et seal leidub mitut masti kangaid. Soetasin uuest poest oma lemmik kleidiriiet püksijagu pidupüksteks ja teisest villasegust ülikonnariiet natuke tavalisemateks püksteks. Kangas oli tore ja praegu ka piinlikult odav.

Mul on ühed vanad valged katkilõigatud püksid, millel on äärmiselt mugav lõige, see on kindlapeale minek. Aga sedakorda otsustasin nö viikarid ristata dressidega. Ehk siis pükste alumine pool on kvaliteetsest pehmest ülikonnariidest justkui viisakad püksid ikka. Alumised servad ilusti käsitsi palistatud, külgedel tagasihoidlikud taskud. Aga üleval lõpeb lüheldane istmikuosa 10 cm-laiuse soonikuga, millel on ülemisele servale õmmeldud ka toetav kummikanal. 

Sellised püksid on väga hea valik neile vööjoont mitte üles leidvatele prouadele, sest niikuinii on ju mingi pluus või kampsun peal ja siis on need püksid seal all mugavad ja samas ilusti ümber.

Kui te nüüd küsite, et mis see roosalilleline jupp seal seespool teeb, siis see on aseaine sildile 100% pink. Ma pean ikka need sildid ära tellima, senikaua panen lihtsalt jupi roosat kangast :D.


Tänane teine töö ootab täiendavat ümberõmblemist. See kanagas võlus mind poes täiega – muster ilus ja materjal linane. Linast trikotaaži pole just eriti tihti liikvel. Aga kummalisel kombel materjal, mis kangana oli vapustavalt ilus, ei ole seda seljas mitte. Midagi on valesti. Mis, seda hakkame tuleval pühapäeval vaatama. Kas peaks tegema kaeluse suuremaks või varrukad kitsamaks, aga midagi tuleb ette võtta...


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar