26.03.23

Mu kamber on vallutatud

 Jajaa, täna on pühapäev ja peaks õmblema. Aga kuidas sa õmbled, kui sinu õmbluskamber on täielikult vallutatud :D

Ühe õmblusmasina taga teeb 10-ne poiss endale lapitekki, teise taga otsustas 12-ne noormees endale kraega särgi õmmelda ja siis veel üks 10-ne neiu on vallutanud triikraua ja osutab kõigile triikimisteenust. Vaba oli ainult kattemasin, aga mida sa ainult sellega ikka teed. Parem juba minna rahulikult kartuleid koorima.  Nii et ma pole täna MITTE midagi õmmelnud. 

Ja kui te muidu uskuma ei jää, siis pean tõenduseks näitama, mis siin siis täna tehti. Täitsa vinge, kui 10-aastane suudab poole päevaga terve lapiteki pealse kokku õmmelda, kusjuures üllatavalt täpselt. Üks õmblus jäigi ainult järgmist korda ootama. See mõte tuli ka väga äkitsi, et tahaks enda tuppa lapitekki teha. No ega mina ei keela...

Kusjuures isegi ruudu nurgad läksid kokku. Näitasin lapsele, kuidas kangaklambreid kasutada, kes see siis lapiteki ribasid traageldada viitsib ja nööpnõelad pole siin nii mugavad.


Samal ajal otsis teine poiss Ottobrest lõike, võttis selle maha. Märkis õmblusvarud, lõikas tükid välja ja jõudis kuni krae külge panekuni. Käivitav fakt asja juures oli minu kapis leiduv korvpalluritega riie :)



No ja mina ei teinud tõesti midagi. Lõppu lisan ühe äsja valminud töö, mida ma ei näita :). See on töö-asi.

Selline pühapäev siis sedakorda.

Kas teie kasutate kangaklambreid? Ma pean ausalt tunnistama, et mina ainult mõnikord, aga lastel tundub nendega asi lobedamalt minevat.

2 kommentaari:

  1. Hei Anu! Küll Sinu lastelastel on vedanud,et Sa neid ikka õpetad.Ühel teisel vanaemal on kõik sõrmed pöidlad!

    VastaKustuta
  2. Ehh, ega ma neid lapsukesi siin niiväga nüüd ei õpeta, aga nad ise tahavad hirmsasti õmmelda :), vähemalt mõnikord...

    VastaKustuta