08.01.11

Jõulumehe kotisisu vol 2

Kõigepealt väike ülevaade meie üsna kummalisest jõuluõhtust. Üldjoontes on ju jõulud ikka hirmus armas püha. Jõulumees tuli ilusa saaniga ja kenade hobustega (pikk kummardus neile kenadele inimestele, kes meie linnas sellise kauni asja korraldanud on), väiksed lapsed lugesid kenasti luuletust ja suured lasid laulu... ja me neljane mees sai tunda tõelist uhkust selle üle, mis imeline oskus on sõnu kokku veerida, sest jõulumees andis just talle edasi ülesande kõikidele kinke jagada ja nimesid lugeda.
Aga selles õhtus oli ka selliseid asju, mida me küll ei osanud ette näha. Lühidalt öeldes istusime me kõik kenasti kaetud laua taga, aga süüa polnud midagi... Sest elekter läks ära kell kolm päeval ja tuli tagasi alles siis, kui kell juba vähemalt 10 oli. Vahepealsed vilgutused tekitasid sportlikke pakkumisi, et mitmeks minutiks nüüd seda kogu maa elektrifitseerimist jätkub. Kella kaheksa ajal andsime alla ja viisime prae teise linnaotsa tuttavate juurde ahju. Sellist jõulu ma küll ei mäleta. Küünlatuli oli muidugi ilus ja seekord isegi kempsus. Nii et meie jõuluõhtu tore söögikomme kukkus seekord üsna kummaliselt välja. Meil on juba mitu aastat selline tradistsioon, et võtame advendiajal loosi, kes millise roa teeb. ja siis on see söögitegemine ja söömine eriti põnev.

Aga nüüd veel mõned asjad, mille jõulumehele kotti poetasin.
Tahtsin kinkida ühe ilusa öösärgi, aga selle ostmise mõtte heitsin kohe kõrvale. Ma ei tea, kas olete minuga nõus, aga minu meelest pole poodides üldse ilusaid öösärke, millega oleks võimalik MAGADA. No ilusaid on küll, need juuspeenikeste trippidega kleidikesed näiteks, aga need on minu arust rohkem selliseks õhtuseks esinemiskostüümiks, sest esiteks on need tavaliselt padusünteetilised ja teiseks keerduvad need magades kuhugi selja alla nii, et sama teeks välja kui magada üldse ilma särgita. No ja teine sortiment on siis igasugu passedega kurguni kinni nööbitud sellised korralikud vanatädi öösärgid või siis suured lotakad T-särgid, mis ei tee kah just kedagi eriti kaunimaks. Üritasin siis ise õmmelda paar noorematele naistele kohast magamiseks mõeldud öösärki.

jõulukingilugu jätkub...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar