12.03.23

Täitsa pekkis

Selle nädala õmblustöö sai alguse sellest, et juhtusin üle tüki aja ostma uue BURDA. See oli see erinumber "für vollschlanke" – no sakslased kohe oskavad ilusti öelda, see tähendab siis Burda täissaledatele ehk siis maakeeles öeldes paksukestele :) või siis otseöeldes neile, kes on täitsa pekkis.

Mõtlesin, et proovin ühte laia, kroogetega pluusi lõiget, oli teine kohe esikaanel eksponeeritud. Selgus et kõige väiksem number on 46, korraks mõtlesin, et ehk peaksin siiski väiksemaks tegema, aga noh, las see pluus tulla siis selline lahe...

Koukisin kapist välja toreda Morrise õhukse puuvillase kanga, mis iseenesest sobiks rohkem 6-aastase tüdrukukese kleidiks kui peakuuekümnesele vanaemale. Lõikasin pluusi välja ja alustasin hoolsalt kaelusest. Kui peaaegu kõik sai kokku õmmeldud siis saabus tõde – täitsa pekkis...

Keskelt oli pluus hirmus lai ja kuna kangas väga langev ka polnud, siis näis nagu keskmisest suurem heinakuhi. Varrukad olid samas üsna kitsad ja kõrge kaarega, mille tagajärjel käsi eriti liigutada ei saanud. Ja mis uskumatu õnnetus, kaelaava oli lootusetult väike. No kas nad tõesti arvavad, et kui inimene on see vollschlanke, et tal siis kael on peenike nagu spagett. Ja ma olin selle kaeluse juba täiesti ära töödelnud. 

Ühesõnaga, kuidas see laul nüüd oligi, et "kleit jäi väikseks ja läks kleidimaale tagasi..." See pluus muutus nüüd lapitekitükkideks. Ilusad tükid said.

Aga ega see pühapäev sellega ei lõppenud. Võtsin endatehtud absoluutselt mõnusaima lõike ja jupi triibulist viskoosi. Väikesed lõikearendused ja valmis see saigi – parajalt vaba ja mõnus, kroogitud varrukate ja ühe punase nööbiga. Otsisin kapist välja isegi oma punase nööbikee. Käsitöökingad Julia Bo.



8 kommentaari:

  1. Burda lõiked on juba aastaid täitsa pekkis. Käsivarred kitsad ja muu proportsioonist väljas. Mina kasutan Ottobre lõikeid. Need veel inimesele mõeldud-nii laste kui naiste lõiked.

    VastaKustuta
  2. Nii see tõesti näib, olen minagi juba aastaid Ottobre kasutaja, kuigi jah, enda tehtud-kohendatud lõiked on sageli esimene valik. Üle hulga aja mõtlesin katsetada Burdat ja siit moraal – ilma kõiki kohti üle mõõtmata ja kohendamata on need lõiked vist pekkis jah :)

    VastaKustuta
  3. Hm.... nii vähe kui mina õmblen, olen Burda lõikeid ikka headeks pidanud. Nüüd siis tean, asjaolud on muutunud. Ottobre on mulle seni tundmatu, aga vähemalt tean nüüd, et peaks olema paremate lõigetega. Ja Sinu oskus ühe pisikese nööbiga rõivas särama panna, vat see on imetlusväärne! tumevalge

    VastaKustuta
  4. See on nii armas, et jälle on hakanud uued postitused tulema. Olin juba eelnevalt järjepidev lugeja ja nautisin tehtud töid. See eluterve huumor ja keelekasutus teeb alati tuju heaks. Tahaksin veidi küsida Julia Bo kingade suuruse-laiuse kohta. Kas need pigemini number numbrile või mida peaks arvestama? Pole enam esimeses nooruses ja jalg veidi laiem.

    VastaKustuta
  5. Mul on 2 paari Julia Bo kingi ja ma väga armastan neid. Need näevad välja lahedad, on igat pidi ainult ausatest materjalidest, päris vastupidavad ja minu maitsele just parasjagu mittenaiselikud :) Minu kahel paaril on liist veidi erinev, need punased on sellisele laiemale jalale head, teisi pidin veidi aega kandma, et mugavaks muutuksid, aga kuna need on nii seest kui väljast nahast, siis venivad jala järgi. Number on üks-ühele, ei pea suuremaid soetama. Kuigi hinnad on neil tõusnus, on need oma hinda väärt jalavarjud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja veel, tore on see, et värvilahendusi saab kingadele ise tellida :)

      Kustuta
    2. Suur tänu abistava info eest! Tellimus tehtud ja jään kingi ootama.

      Kustuta
  6. Tõepoolest, Burda lõiked ei kõlba enam kuhugi. Olen suhteliselt kilu ja võiks eeldada, et istuvusega mingeid olulisi probleeme ei ole, aga ei miskit. Vanad Burdad on oluliselt paremad, eriti need, milles oli veel iga suurusnumber eraldi. No ei ole ka loogiline, et ühe ja sama lõike baasil mõne sentimeetri lisamisega saaks lõike, mis istuks ühtviisi nii numbrile 34 kui ka 42.

    Lisaks Ottobrele kiidan ka ameeriklaste Simplicity'd, mis mulle sobib Ottobrest ehk enamgi.

    VastaKustuta