30.06.18

Pühapäevaõmblus nr 17

Nüüd te nüüd küsite, kus on 15 ja 16. KUS ON?
 Ma ei hakka siin isegi pikemalt selgitama. Need õmblused olid olemas... Mõned väikesed-väikesed parandus- ja täiendustööd, üks Halliste särgi ja vaipseeliku abistus jne. Lihtsalt umbejooksvalt kiire on olnud. Ilma igasuguste püha päevadeta ja nii jätkub see ka edasi :D.

Seljataha jäi Nordic Knitting Symposium, mis kestis Viljandis terve nädala. Rohkem kui 100 kogu maailmast tulnud tippkudujat. Oli pingeline, aga väga tore. Terve aastajagu ettevalmistusi, päevapikkused töötoad ja õhtused loengud. Minu jaoks veidi keeruline ka tänu keeleoskamatusele. Aga meil olid toredad tõlgid (pikk kummardus teile, Tiina ja Kait). Kõik sujus väga töiselt ja lõbusalt.

Enne Viljandisse sõitu siiski pühapäeval õmblesin. Roostekarva kleidi, millel on suured taskud ja vehkimist kannatavad trikotaažvarrukad. Kudumisõppejõud vehib ju oma varrastega peakohal, igasuguse kleidiga see hästi ei õnnestu. Saksa veebipoest Knol ostetud pehmet linast kangast oli siiski nii napilt, et pidin üle hulga aja tegema sissetöödeldud taskud, rohkem polnud lihtsalt riiet.


Ja mõned meenutused Nordic Knitting Symposiumist Viljandis.

Pidulik süpoosiumi lõpetamine Viljandi Pärimusmuusika aidas.
Lühikestes töötubades õpetasin eriti tihedalt kudumist. Nii nagu Muhus. Väikese kärbsega :D

Valmis! Tubli kuduja Julia Holm Rootsist.

Eriti tiheda kudumise eest võib saada Muhu kärbse nimelise ordeni.
Kui kogu aeg seda kõike tõlkida, võib tekkida vastupandamatu tahtmine ise ka kududa :D.
Kärbsekudujate esimene grupp.
Kuduvad kuulajad loengutel.
päevapikkustes töötubades kudusime kolm maailma kõige ilusamat Eesti kanda.
Vahepeal kiskus isegi tantsuks – kand ja varvas, üks, kaks, kolm.

Viimasel päeval pani iga osaleja niiviisi välja kõik oma tehtud tööd. 



Eelviimasel päeval toimus Heimtalis juba seitsmes "Käi ja Koo" võistlus. Seekord rahvusvaheline ja väga rohkearvuline. See on Lossi Gildil üks äraütlemata tore ettevõtmine, et nad seda korraldavad :)

Läti-Leedu võistkond enne starti

Esimene poolfinaal
Esimene ring.

Vahva Eesti võistkond – Anu, Kristi, Siiri ja Lembe
Jaapani võistkond
Ühesõnaga on olnud kiire ja ei lähe aeglasemaks. Ka tänast õmblustööd te enne kolmapäeva ei näe, sest homme avab Türi kohvikutepäeval oma uksed Saara kohvik. Jooksen kohe torte küpsetama :D. Kui, siis võib-olla õmblen õhtupoole juurde mõne kokamütsi...

1 kommentaar: