08.12.13

Esimesed jõulud

Mulle on alati meeldinud lastele õmmelda. Eriti väikestele. Sest kui riided just ei pigista või pole liiga karedad, siis nemad on tulemusega alati rahul. Kunagi üsna ammu õmblesin oma väikestele lastele peaaegu kõik riided ise. See oli 1980-ndatel tegelikult ka ainus võimalus mingeid enam-vähem ilusaid lasteriideid saada. Ja see õmblemine oli väga tore! Mida aeg edasi, seda vähemaks jäi kuidagi aega, aga õnneks õppisid lapsed ise endale õmblema.
Lastelastele õmblemiseks on aega millegipärast veel vähem ja neid on ka poole rohkem:). Aga puhkuseks töiste käsitööde kõrvalt tegin Miinale ja Joosepile riided nende esimeseks jõulupeoks. Kui ikka inimene oskab juba korralikult püsti seista, siis peab tal ka pidukleit või pidupüksid olema:).

Lastele õmblemine on ikka äraütlemata vahva! Ja pealegi pole natukenegi sarnaseid tüdruku ja poisi riideid kuigi kerge poest leida.


Kangad ja nööbid on taaskasutuses. Kui peol peaks juhtumisi palavaks minema, siis saab seeliku kleidi pealt ära võtta. Joosepi vestikese leidsin seekord poest.



8 kommentaari:

  1. Jessas kui nunnud ja samas nii elegantsed.

    VastaKustuta
  2. väga armsad, tahaks seljas ka näha. :)

    VastaKustuta
  3. Väga-väga armsad. Ja Piibe Mari kleit? :P

    VastaKustuta
  4. Ehee! kas Piibe Mari vajab ka kleidikest? Saab-saab...

    VastaKustuta
  5. Sa peaksid tegema jõulu-ootus-projekti teemal "Kõik lapselapsed kuuse all stiilselt riidesse!" Siis saad hiljem eriti armsate piltidega uhkustada ja nostalgitseda...

    VastaKustuta
  6. Väga stiilsed riided väikestele! :)

    VastaKustuta
  7. Ikka kullaprooviga vanaema oled sa küll! JA nii stiilseid lapsi annab siis tolle kuuse all teisi otsida!
    Amanda

    VastaKustuta
  8. Oh, nii stiilsed rõivad :) Kauneid jõule!

    VastaKustuta