31.01.19

Kuukude – jaanuar

Olen jõudnud lubaduseni nr 2 ehk siis iga kuu miski asi valmis kududa ja siia ka üles panna.

Just nii nagu arvasingi, on igasse kuusse midagi isiklikku kududa üsna keeruline. Selle kuu kaks valmis saanud asja on ikkagi seotud tööga.

Esmalt tellis ajakiri "Käsitöö" ühed rahvarõivaste juurde kantavad meestesukad – täpne õpetus neist Puhja meestesukkade koopiast (originaal ERM 9038) ilmub veebruarikuu numbris. Aga sellised need pilvesinisest vanamoelisest lõngast sukakesed siis said. Sukad kuluvad muide perekonnas ära :) ja suured tänud ka naabrimehele poseerimise eest! Pole kerge elada selliste hullude naabruses. Kui muidu ehk tuleb naabrinaine soola laenama, siis meie kandis on tavaline, et naabrinaine tuleb ja tahab pilti teha – kätest, jalgadest, ... millest iganes.


Teine valminud kudumistöö on veelgi kergem. No ütleme, et isegi imelik oli kududa varrastega nr 2,5, aga tahtsin proovida, kuidas jäävad Norra kolmekordsest lõngast kootud sokid. Ehk siis neid kuduma ajendas uus Saarasse müüki võetud lõng. Tegelikult oli tore kudumine, mõnusad värvid ja kiire kulgemine.



Ühesõnaga, nagu näete, on see jaanuari kudumiskuu olnud üsna meestekeskne.

Lõpetuseks ei saa siin kajastamata jätta jaanuarikuusse jäänud sünnipäeva ja kudumisega seotud vahvat kingitust. Nimelt saabusid veeäärsed sõbrad mulle külla kingitusega, mis oli suuresti pärit küll Timofeilt. Et kes tema veel on? Ilmselt siiski mingi salajane austaja saja aasta tagant või eks otsutage ise. Siinkohal näitan välja kõik Timofei kingid (välja arvatud punane naps, millel oli küll silt PINK).

Kogu see kaunidus oli sellises kenas karbis.











Karbi põhjas olid üsna vana moega käärid, mida ma ikkagi ei raatsi ära süüa :)


Kui sellesse kuusse paigutada veel mõned kudumistunnid, kudumiseksam tudengitele, pitsiliste sõrmkinnaste kudumise koolitus Tallinnas ja kudumistööga seotud tööasjad, siis selline kudukuu see jaanuar oligi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar