19.12.16

Maailma parim mõttetu masin

Mitmed head aastad tagasi vallutas mind äkkmõte, et ikka hullult mugav oleks omada katteõmblusmasinat. No et saaks trikotaažasju õmmelda kiiresti ja "nagu päris". Selgus, et valikuvariante on suhteliselt vähe. Ja nii tegingi õmbluslauale ruumi oma uuele Berninale.

Kattemasin on selline riistapuu, millega saab venivast kangast riiete servad ilusti kultuurselt palistatud.

Esialgne eufooria - oi kui ilus õmblus - asendus peagi nukra tõdemusega, et see masin on hirmus pirtsakas. Väga mitme kanga korral tegi ta ilusat õmbulust seal, kus riie oli kahekordne, aga küljeõmbluste kohal otsustas ta pistetega kõvasti kokku hoida ja neid lihtsalt julmalt vahele jätta. Vaatasin mitu korda üle, kas on ikka õigesti niiditatud, vahetasin niite, nõelu ja kangast. Aga masin tegi ikka nii, et mõnest kangast enamvähem õmbles, aga enamasti temaga korralikku tööd ei saanud.

Aja jooksul ikka mõne asja temaga tegin, aga et halvasti välja tulnud katteõmbluse harutamine osutus ka tüütuks, siis valisin järjest enam servade palistamiseks mõne teise variandi. Sellest ihaldatud masinast sai mu laual kõige mõttetum masin.

Kuni võtsin asja uuesti teemaks ja püüdsin netist leida infot, kas ka teistel kattemasina kasutajatel sellised probleemid on. Fb õmblusgrupist jäi kõlama kaks soovitust - tuleb panna hea (ja kallis) niit ja soetada spetsiaalsed SUK nõelad, mis väldivad pistete vahelejätmist. Ootusärevalt lähenesin oma masinale uute nõelte ja niitidega.


Jehhuuuuu! Olgu tänatud see inimene, kes mõtles välja need SUK nõelad (mis iganes erisus neil ka poleks, pealtnäha paistavad üsna tavalised ;)) ja ka see inimene, kes fb õmblusgrupis seda infot jagas. Minu masin hakkas täiesti normaalselt tööle.

1 kommentaar:

  1. Minu tavaline õmblusmasin ei armasta helkurkangast-paela. Jätab hulganisti pisteid vahele. Ei aidanud nõela reguleerimine, vahetamine, aeglustamine ega kiirustamine. Lahenduseks on niidirulli üle vahatamine. Proovisin seda, kui tuli meelde, et sama toimib kudumismasinal.

    VastaKustuta