09.03.16

Ikka seesama

Tegelikult mööduvad mu päevad pigem kududes, aga kuna see on töö, siis panen siia hoopis viimase aja õmblustöid. Nende osas olen aga pisut toppama jäänud sellesse mugavasse trikookleidikese lõikesse, millest olen siin juba palju juttu teinud ja lõigetki jaganud. Panen siis lihtsalt kroonika mõttes kirja, et sai tehtud veel üks lühikeste varrukatega kleidike ja siis ka üks pikk pluus sama lõike järgi. Sellele tuli vähemalt miski erinevus kaeluses. Pitsrõngas ja väikese Swarovski pärliga kant on selja taga, et eespool oleks kena ehteid kanda.


Ikka sama lõike (Pink basic) järgi puhkusekleit. Väga mõnusa mustriga kangas pärit Paidest LipiLapi poest.


Ja justkui neid tuunikaid veel vähe oleks, siis proovisin ka üht Ottobre lõiget. Samas pidin ikka veelkord veenduma, et kimono - see pole mulle. Aga taskud on ekstra mõnusad ja riie ka. Kaeluse kant ja selja taga üks kelmikas ruudutükk on minu lemmikkangast, mis kunagi oli üks seelik (soetatud ühe euro eest teise ringi poest). Õnneks oli seelik väga-väga lai, nii jagub seda riiet veel siia ja sinna :)


Ja vahel üsna harva, aga siiski, läheb vaja pidukleiti. Pean tunnistama, et ise ka ei tahaks uskuda seda hullu varianti, et ostsin kümne viimase aasta jooksul pidukleidiks juba neljandat korda sama kanga... Kolm esimest on mustad, küll erineva pikkuse ja väljanägemisega, aga siiski. Seekord otsustasin, et vähemalt võtan mõne teise värvi. Kaua kaalusin poes, kas võtta ilus tumepunane või siis pruun. Ja uskumatu küll, ostsin pruuni eelkõige seetõttu, et ükski normaalne inimene ei tee pidukleiti pruunist kangast.
Vaatamata täiesti sünteetilisele koostisele on sellel kangal väärt omadused - miski õhku läbi laskev erisus (kangal kirjas), ei kortsu, langeb väga hästi ja on ülihea õmmelda ja pressida. Et mitte ülearu pruuni kleidiga tädina mõjuda, otsustasin alt välja ulatuva voodrisaba teha eriti silmatorkavatest sinise-rohelise segu siidilappidest. Enamus siniseid tahvtiseid siidiribasid ostetud nõuka-aja lõpus mingist ORSi poest (oli selline asutis kunagi Türil). Ei hakka siin pikemalt kirjeldama kõiki üpardusi ja ümbertegemisi... Vahepeal tundus, et selle kleidiga oleks mõsitlik ainult keskaja päevi külastada:).
Üsna erilise "tolgendavate" külgedega lõike tegin ise.
Lõpetuseks tundus, et suur naine vajab ka eriti suurt ehet. Loodetavasti mu armas õpetaja Kärt Summatavet ei pahanda, et sedakorda tema tehtud kodarraha nii pika pärlirea otsa panin.


Et nimekiri oleks täielik, siis lisan veel ühe kirju-mirju pluusi. Selle riide ostsin Tallinna kauplusest Trend. Lisaks lahedale kevadlillelisele mustrile on riie ka harukordselt mugava lödi kukkumisega. Puuvillane.


2 kommentaari:

  1. see pruunikleidi alläär on nii ilus. (teised ka muidugi :-)))

    VastaKustuta
  2. Pruuni kleidi teostus väga julge ja väga kaunis!

    VastaKustuta